Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tanáraink

premio-internacional-de-poesi--a-federico-garci--a-lorca-3-cristina-chaparro_li.jpgFüredi Veronika - az Allegro Nyári Tábor művészeti vezetője

Füredi Veronika 1999-ben kezdte hegedű tanulmányait a veszprémi Csermák Antal Zeneiskolában Hornung Klárával. Miután 13 évesen egy zenei tábor élményei alapján eldöntötte hogy hegedűs szeretne lenni, 2006-ban felvételizett a veszprémi Dohnáyni Ernő Zeneművészeti Szakközépiskolába, ahová sikeres felvételt nyert és Bendik Ágotával folytatta tanulmányait.

A középiskola végeztével felvételt nyert a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karára, ahol Masopust Péter tanítványa lett, de a következő évben külföldön, az egyesült királysági Royal Conservatoire of Scotland-ben folytatta felsősokú tanulmányait. Az itt eltöltött négy év alatt lehetősége volt számos kiváló művésszel tanulni, mint például Lisszauer Péter, Jackie Shave, Roland Roberts és Christopher George, továbbá sokat tanult Peter Manning, Ilya Gringolts és leland Chen mesterkurzusain. Tanulmányai alatt már kipróbálhatta a professzionális zenészség minden aspektusát, számos szimfonikus- és kamarazenekari, kamarazenei, régizene és kortárs koncerten játszott, szólistaként két alkalommal közreműködött a Royal Conservatoire of Scotland és egy alkalommal Dublinban a Royal Irish Academy of Music kamarazenekarával. A harmadik tanévet a spanyolországi Córdobában töltötte a Conservatorio Superior „Rafael Orozco”-ban Erasmus ösztöndíjasként, ezen év alatt játszott a Córdobai Ifjúsági Zenekarban és a Capriccio Español nevű kamarazenekarban, mellyel egy CD felvételt is teljesített. Utolsó tanulmányi éve alatt felvételt nyert a Scottish Opera, Royal National of Scotland és a BBC Scottish Symphony Orchestra gyakornoki posztjaira, melyen zenekarok közreműködőjeként koncerteken és egy rádiófelvételen is részt vett. 2015-ben sikeresen teljesítette a Kodály Intézet által szervezett és Szilvay Géza által vezetett Színes Húrok tanári továbbképzést.

Jelenleg Sevillában él, ahol a nagy presztízsű „Joaquín Turina” Zeneiskola hegedűtanára és rendszeresen készít fel diákokat ABRSM hegedű- és szolfézsvizsgákra, konzervatóriumi felvételikre közép- és felső szinten; szabadúszó hegedűművészként pedig többek közt kisegít a Sevillai Királyi Szimfónikus Zenekarban, valamint rendszeresen közreműködik az Orquesta de cámara de Bormujos-szal, ahol szólamvezetői posztot tölt be. 2016-ban megalapította a „Trío Turina” zongorás triót, mely formációval ösztöndíjasként részt vehettek a spanyol klasszikus zenére specializálódó "Musica en Compostela" kurzuson és fesztiválon, és rendszeresen koncerteznek Andalúzia területén. A flamenco zenébe is volt alkalma belekóstolni, Juan Pinilla flamenco énekessel több alkalommal koncertezett Madridban, Barcelonában, Lisszabonban, Granadában és Úbedában. 

2020-ban nyert mesterdiplomát a barcelonai Escola de Musica de Catalunya-n régizene - barokk hegedű szakon, ahol Manfredo Kraemer barokkhegedű művész tanítványa volt. Jelenleg a sevillai Colegio Internacional San Francisco de Paula zenetanára. 

 

n

 

bzs-dra-kicsi.jpgBúzás Dóra - Hegedűművész - Tanár

Búzás Dóra zenei tanulmányait hat évesen kezdte a törökszentmiklósi Kodály Zoltán Zeneiskolában. Hatodik osztályos koráig zenei általános iskolában tanult, majd felvételt nyert a Bethlen Gábor Református Általános Iskola tehetséggondozó osztályába, ahol országos szinthez képest is magas színvonalon és emelt óraszámban zajlott az oktatás.

Tanulmányait a debreceni Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában folytatta, majd átjelentkezett a kecskeméti Kodály Iskolába, ahol Ittzés Tamás tanítványa lett. 1999 tett érettségi vizsgát kitűnő eredménnyel, és nyert felvételt a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karára dr. Gévayné Janurik Márta osztályába. 2003-ban szerezte meg főiskolai végzettségét és folytatta tanulmányait egyetemi kiegészítő szakon S. Dobos Márta tanárnőnél. 2004-ben kiemelkedő tanulmányi eredményéért elnyerte a városi éves tanulmányi ösztöndíjat. 2005-ben diplomázott kitüntetéses egyetemi oklevéllel. Zenei tanulmányai során rendszeresen vett részt mesterkurzusokon, többek között Zsigmondy Dénes, Perényi Eszter, Katrin Scholz, Kapás Géza, Márffy Gabriella, Ágoston András kurzusain.

2005-től 2011-ig a Szolnoki Szimfonikus Zenekar első hegedű szólamában dolgozott, emellett rendszeresen játszott a Szolnoki Szigligeti Színház zenés darabjaiban is. 2006-tól az abonyi Bihari János Zeneiskola hegedűtanára. A hegedűtanítás művészetét különböző módszerekben jártas, kiemelkedő tanárszemélyiségektől igyekszik elsajátítani. Négyszer vett részt a Szilvay Géza által vezetett Colourstings továbbképzésen a kecskeméti Kodály Intézetben. Idén márciusban e témában tartott előadást Veszprémben, a IV. Digitális és szakmódszertani konferencián „A Színes Húrok Hegedűiskola kapcsolódási pontjai a kodályi elvekkel, a módszer jellemzői és felépítése” címmel. Rendszeresen szervez továbbképzéseket a Bihari János Zeneiskolával közösen Abonyban, ahol a meghívott előadó az országosan is elismert, kivételesen nagy tudású hegedűtanár, Ácsné Szily Éva tanárnő. Részt vesz a 2014-ben elindított, és azóta évenként megrendezésre kerülő Országos Bihari János Hegedű- és Vonós Kamarazenei Fesztivál szervezésében. 2017-től kapcsolódott be a Veronika Kimiti által vezetett Suzuki módszer továbbképzésekbe. Növendékei rendszeresen és sikeresen szerepelnek megyei, regionális és országos versenyeken, fesztiválokon. Tanári munkájáért több alkalommal részesült elismerésben. 

 

img_1416.jpgHorváth Alina Zongoraművész - Tanár

Horváth Alina hét évesen kezdte zenei tanulmányait Vitárius Imrénénél a budapesti Józsefvárosi Zeneiskolában. Első jelentős verseny sikerét az Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Versenyen nyerték partnerével 2004-ben, majd 2006-ban Nívó díjat szerzett az Országos Bartók Béla Zeneiskolai Zongoraversenyen. 2007-től Belák Erzsébet osztályában folytatta zongora főtárgy tanulmányiat, valamint szolfézs-zeneelmélet szakot a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumban Budapesten. Eredményeit gyarapítja a balassagyarmati ‘Zene Határok Nélkül’ Nemzetközi Muzsikustábor és Zenei Fesztivál kortárs magyar zeneszerzők versenyén nyújtott kiemelkedő szereplése, melyért 1. helyezést és közönség díjat is kapott. 2011-ben kamaracsoportjával 2. díjat nyertek a szegedi Országos Kamarazenei Versenyen.

Egyetemi tanulmányait a glasgow-i Royal Conservatoire of Scotland-ben (RCS) kiváló eredménnyel végezte Jonathan Plowright (Anglia) és Petras Geniusas (Litvánia) növendékeként. Felsőoktatási évei alatt lehetőséget kapott játszani a BBC Scottish Symphony Orchestra-val Britten 100 éves ünnepi hangversenyén, 2014-ben szólót játszott a Scottish Concert Band Festival-on az RCS fúvószenekarral, majd azt követően Poulenc két zongorára írott versenyművét adta elő az RCS Szimfonikus Zenekarral, melyért a Philip Halstead Prize-zal jutalmazták.

Alina jelenleg is Glasgowban él, szabadúszóként koncertezik és tanít. Duo partnerével (Alla Voce Duo) a Yehudi Menuhin által alapított Live Music Now programban vesznek részt, hangversenyeznek és zenei workshopokat tartanak széleskörű közönségnek. Zongorakísérője a National Youth Choir of Scotland fiú kórusának, valamint lelkes fiatal művészjelölteket tanít a Royal Conservatoire of Scotland Junior részlegén. Számos rangos koncert teremben és fesztiválon szerepelt, mint például a Budapesti Tavaszi Fesztivál (2007), Müpa Üvegterem (Budapest, 2008), Glasgow Piano Festival a Royal Concert Hall-ban, Aberdeen International Youth Festival, Edinburgh Festival Fringe, Westbourne Music (Glasgow, 2015), Scottish Arts Club (Edinburgh, 2016), King’s Theatre (Edinburgh, 2017). Basso continuo-t játszott az ‘Editing Robert Burns for the 21st Century’ University of Glasgow projekt felvételein (2015), valamint zongorajátéka hallatszik a 2018-as mozifilmben, Gultoo-ban (Kannada, Vivid Films India).

 

viki.jpgSarkadi Viktória - Zongoraművész - tanár

Sarkadi Viktória zongoraművész számos nemzeti és nemzetközi zongoraverseny díjazottja, koncertezett neves hangversenytermekben Magyarországon, Szlovákiában, Ausztriában, Portugáliában és az Egyesült Királyság területén szólistaként és kamarazenészként egyaránt, köztük a Művészetek Palotájában, a glasgow-i Királyi Hangversenyteremben, az edinburgh-i Usher Hallban, vagy a Casa da Música - ban Portóban.

2013-ban egyike volt a Cottier Chamber Project előadóinak, miután kamaracsoportjával megnyerte a Dunbar-Gerber Kamarazenei Díjat a Skóciai Királyi Konzervatóriumban, és 2017-ben lehetőséget nyert Sosztakovics 2. zongoraversenyének előadására az RCS Szimfonikus Zenekarral. Számos mesterkurzuson és továbbképzésen részt vett és dolgozott neves zenészekkel, mint Rados Ferenc, finn zongoraművész Olli Mustonen, Richard Good amerikai zongorista, vagy Kim Kashkashian kanadai brácsaművész.

Bachelor tanulmányait Jonathan Plowright brit zongoraművész tanítványaként végezte, és 2018-ban fejezte be a mesterképzést Fali Pavri és Aaron Shorr professzorok tanítványaként a Skóciai Királyi Konzervatóriumban.

2017 óta a Skót Nemzeti Ifjúsági Kórus munkatársa zongorakísérőként és szolfézstanárként, és ugyancsak 2017-ben csatlakozott a Live Music Now nemzetközi jótékonysági alapítványhoz kamarazenészként, amely szervezet fő munkássága, hogy az élő zenét több ember számára elérhetővé tegye.

A 2019/20-as tanévben az Edinburgh Művészeti Egyetem zeneművészeti tanszakának zongorakísérője.

Előadói tevékenységei mellett rendszeresen készít fel tanítványokat ABRSM zongora- és szolfézsvizsgákra.

 

 

29019494_10214055913065958_1439672114_n.jpg

Ábrahám Róbert  testnevelő - gyógytestnevelő tanár, rekreációszervező és egészségfejlesztő szakember

Középiskolai tanulmányait Balatonalmádiban, a Magyar – Angol Tannyelvű Gimnázium és Kollégiumban végezte, ahol a felsőfokú angol mellett olasz nyelvvizsgát is szerzett. 2013 nyarán Rekreációszervező és egészségfejlesztő szakemberi diplomát szerzett a Semmelweis Egyetemen. Az egyetemi képzés alatt különböző táborok és országosan ismert cégek szabadidős programjainak szervezésében vállalt aktív szerepet, valamint képesítést szerzett természetjáró-, kerékpáros- és vízitúrák vezetésére. Gyógytestnevelő és testnevelő tanári diplomáját 2017 januárjában kapta meg, a Testnevelési Egyetemen, kiváló minősítéssel.                                    Gyermekkora óta versenyszerűen sportol több sportágban. Tamburelloban, egy tradicionális olasz sportágban a magyar válogatott keretének tagja volt több évig, ezenkívül amerikai futballban a magyar bajnokság másodosztályában bajnoki címet, harmadosztályában második illetve az első osztályban 6. helyezést ért el. Kisgyermek kora óta tanul zenét és hobbi szinten a mai napig foglalkozik vele. Fontosnak tartja a test és lélek harmóniáját, a zene és a sport egymásra gyakorolt hatását az életben.

A diplomadolgozatát „A zene hatása a kognitív és motoros képességek fejlődésére és a tanulási zavarok kialakulásának megelőzésére” címmel írta, melyben azt vizsgálta, hogy a kisgyermekkor óta tartó zenetanulás hogyan befolyásolja a tanulók mentális képességeit, mennyivel teljesítenek jobban a mozgásos feladatokban, illetve hogy a zenének óriási szerepe lehet a később kialakuló tanulási nehézségek prevenciójában.

2017 óta a Pedagógia Szakszolgálat munkatársaként gyógytestnevelést tanít számos általános iskolában.

ábor nyári zene tábor hegedű nyári tábor zongora  tábor tábor zene tábor nyári hegedű tábor zongora  tábor ttábor zene tábor hegedű tábor zongora nyári tábor tábor zene nyári tábor hegedű nyári tábor zongora  tábor ttábor zene tábor hegedű tábor zongora  tábor tábor zene tábor hegedű tábor zongora  tábor tábor zene tábor hegedű tábor zongora  tábor tábor zene tábor hegedű tábor zongora  tábor tábor zene tábor hegedű tábor zongora  tábor 

ári tábor tábor nyári zene tábor hegedű nyári tábor zongora  tábor tábor zene tábor nyári hegedű tábor zongora  tábor ttábor zene tábor hegedű tábor zongora nyári tábor tábor zene nyári tábor hegedű nyári tábor zongora  tábor ttábor zene tábor hegedű tábor zongora  tábor tábor zene tábor hegedű tábor zongora  tábor tábor zene tábor hegedű tábor zongora  tábor tábor zene tábor hegedű tábor zongora  tábor tábor zene tábor hegedű tábor zgora  tábor