Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


JELENTKEZÉS

 

A jelentkezés a 2020-as táborra már elérhető! A hegedű tanszak már betelt! Zongorára és csellóra várjuk jelentkezéseteket!

 

Jelentkezési űrlap: https://forms.gle/4MmPbQQPgXfh6ZXK9

Word formátumban (e-mailben küldjék az allegronyaritabor@gmail.com-ra) : Jelentkezési lap 2020

 

A tábor teljes ára 2020-ban: 48.000Ft.

Ajánlott életkor: 10-16 év

A jelentkezés folyamatos de a létszám rendkívül limitált, túljelentkezés esetén a jelentkezési sorrendet vesszük figyelembe! A biztos helyfoglalás érdekében 10.000Ft előleg befiezetését kérjük a jelentkezési lap kitöltését követően!

Az előleget küldhetik banki átutalással, vagy ha euroban fizetnének, paypal-lal.

 

Banki átutalás:

OTP Bank

ARS NOVA - 2003 Művészeti Nonprofit Közhasznú Kft.

11748007-20138334

Megjegyzés rovat: téritési díj - gyermek neve

 

Paypal: veronikafuredi@hotmail.com

Megjegyzés rovat: téritési díj - gyermek neve

 

Egy átlagos napirend a következő (némely nap eltér majd a tervezett szabadidős tevékenységek miatt):

  • reggeli 8:30-9h-ig; a bejárósoknak 9h-re meg kell érkezniük
  • reggel gyógytestnevelés óra 9h-9:25-ig;
  • 9:30-10h-ig hegedűsöknek technika- és skálaóra, zongoristáknak közösóra
  • 10h-tól hegedűkórus és zongora négykezes órák, valamint egyéb kamaraórák
  • ebéd 13h-14h;
  • 14:30h-tól egyéni órák
  • 17:30-18h nyújtásóra
  • majd 18h-tól napi előadás (minden nap más, például zeneirodalmi előadás és vetélkedő, helyes testhasználat és karbantartás);
  • 20h-kor vacsora.

 

 

 

A tábor során szeretnénk kiemelni a testtudatot, annak karbantartását, megóvását és helyes használatát a hangszeres játék során. Ennek szellemében reggelente gyógytestneveléssel kezdünk, oktatónk Ábrahám Róbert, testnevelő

- gyógytestnevelő tanár, rekreáció szervező és egészségfejlesztő szakember, aki a reggeli órákon kívül a hangszeres órák végeztével nyújtás órát is ad majd, ahol a gyerekek megtanulhatják a helyes módot izomzatuk karbantartására.

 

A testtudatos játékról Horváth Alina mesterdiplomás zongoraművész fog órákat tartani, de a gyakorlatok inkább az érzelmek testen való megnyilvánulását és annak használatát fogja előtérbe helyezni, mely során az improvizációba is belekóstolhatnak majd a diákok. Másik fontos aspektusa a tábornak a kontextusba helyezés: előadások a hangszerek evolúciójáról, annak változatai földrajzi helyek szerint és szociális szerepei. A zeneirodalmi előadások nagyon érdekesnek és hasznosnak bizonyulhatnak, ha a gyerekek által ismert és játszott darabokat belehelyezzük a szituációba ahol a darab született, vagy amilyen jelentősége volt a zeneszerző számára.

A technika- és egyéni órákon tökéletesítjük a darabokat és a diákok egyéni figyelmet kapnak, mely létfontosságú a zenetanulás során, de a délutáni kamaraórák is különös hangsúlyt kapnak majd. A kamarazenélés olyan fontos képességeket fejleszt, mint az együttműködés és az alkalmazkodás, de legfőképpen az együtt zenélés öröme az, amit szeretnénk bemutatni a diákoknak, akiknek gyakran nincs alkalma azt kipróbálni zeneiskolai keretek között. Sok gyermek esetleg túl szégyenlős ahhoz, hogy élvezze, amikor egyedül kiáll, de amikor már többen vannak a színpadon, az sok pozitív energiát sugároz kölcsönösen a diákok között.

 

 

A kamaraórákon a kisebbek zongorán négykezeseznek és hegedűduókat játszanak majd, de a nagyobbakat már szeretnénk zongora-két hegedű, zongora-három/négy hegedű felállásban is összerakni, hogy így is legyen alkalmuk együtt dolgozni más hangszeresekkel.

 

 
 


Utolsó kép
Archívum

Naptár
<< Március / 2020 >>