Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


JELENTKEZÉS

 

A jelentkezés a 2019-es táborra más elérhető!

 

Word formátumban: JELENTKEZÉSI LAP 2019.docx

 

Online jelentkezési űrlap: https://goo.gl/forms/YI8N2TqC4mKlgsiS2

 

A jelentkezés folyamatos de a létszám rendkívül limitált, túljelentkezés esetén a jelentkezési sorrendet vesszük figyelembe! A biztos helyfoglalás érdekében 15.000Ft előleg befiezetését kérjük a jelentkezési lap kitöltését követően!

Bankszámla adatok: 

Füredi Istvánné

8174 Balatonkenese

Berek u. 35.

 

Erste bank

(IBAN: HU87) 1160 0006 0000 0000 7678 1526

SWIFT/BIC: GIBAHUHB

 

Megjegyzés rovatba írják be: Allegro-gyermek neve.

 

 

 

Az érkezési nap július 21-e vasárnap, regisztráció és befizetés 15h-16:30 között. Érkezés után megtekintjük a Tihanyi Apátság Múzeumát és fagylaltozunk a Rege Apátsági Cukrászdában.

A tábori hetet koncerttel zárjuk július 27-én 11h-kor, melyen minden diák fellép majd.

 

Egy átlagos napirend a következő (némely nap eltér majd a tervezett szabadidős tevékenységek miatt):

  • reggeli 8:30-9h-ig; a bejárósoknak 9h-re meg kell érkezniük
  • reggel gyógytestnevelés óra 9h-9:25-ig;
  • 9:30-10h-ig hegedűsöknek technika- és skálaóra, zongoristáknak közösóra
  • 10h-tól hegedűkórus és zongora négykezes órák, valamint egyéb kamaraórák
  • ebéd 13h-14h;
  • 14:30h-tól egyéni órák
  • 17:30-18h nyújtásóra
  • majd 18h-tól napi előadás (minden nap más, például zeneirodalmi előadás és vetélkedő, helyes testhasználat és karbantartás);
  • 20h-kor vacsora.

 

 

 

A tábor során szeretnénk kiemelni a testtudatot, annak karbantartását, megóvását és helyes használatát a hangszeres játék során. Ennek szellemében reggelente gyógytestneveléssel kezdünk, oktatónk Ábrahám Róbert, testnevelő

- gyógytestnevelő tanár, rekreáció szervező és egészségfejlesztő szakember, aki a reggeli órákon kívül a hangszeres órák végeztével nyújtás órát is ad majd, ahol a gyerekek megtanulhatják a helyes módot izomzatuk karbantartására.

 

A testtudatos játékról Horváth Alina mesterdiplomás zongoraművész fog órákat tartani, de a gyakorlatok inkább az érzelmek testen való megnyilvánulását és annak használatát fogja előtérbe helyezni, mely során az improvizációba is belekóstolhatnak majd a diákok. Másik fontos aspektusa a tábornak a kontextusba helyezés: előadások a hangszerek evolúciójáról, annak változatai földrajzi helyek szerint és szociális szerepei. A zeneirodalmi előadások nagyon érdekesnek és hasznosnak bizonyulhatnak, ha a gyerekek által ismert és játszott darabokat belehelyezzük a szituációba ahol a darab született, vagy amilyen jelentősége volt a zeneszerző számára.

A technika- és egyéni órákon tökéletesítjük a darabokat és a diákok egyéni figyelmet kapnak, mely létfontosságú a zenetanulás során, de a délutáni kamaraórák is különös hangsúlyt kapnak majd. A kamarazenélés olyan fontos képességeket fejleszt, mint az együttműködés és az alkalmazkodás, de legfőképpen az együtt zenélés öröme az, amit szeretnénk bemutatni a diákoknak, akiknek gyakran nincs alkalma azt kipróbálni zeneiskolai keretek között. Sok gyermek esetleg túl szégyenlős ahhoz, hogy élvezze, amikor egyedül kiáll, de amikor már többen vannak a színpadon, az sok pozitív energiát sugároz kölcsönösen a diákok között.

 

 

A kamaraórákon a kisebbek zongorán négykezeseznek és hegedűduókat játszanak majd, de a nagyobbakat már szeretnénk zongora-két hegedű, zongora-három/négy hegedű felállásban is összerakni, hogy így is legyen alkalmuk együtt dolgozni más hangszeresekkel.

 

 
 


Utolsó kép
Archívum

Naptár
<< Augusztus / 2019 >>